ARTIST BLOCK – wat doe je eraan?

Artist Block, ooit weleens van gehoord? Geen inspiratie, geen zin, je weet niet wat je moet maken, je voelt geen creativiteit .. Wat doe je daaraan? Hoe kom je er vanaf?

Ik heb er nu ook al een paar weken last van. Het is zo druk, met school en wekelijkse activiteiten – en de winter duurt hier zo lang – dat ik al een paar weken niets gebrand heb! Behalve gebrek aan tijd, had ik er ook niet echt veel zin in en wist ik niet eens *wat* ik moest branden. Er liggen aantal projecten klaar .. maar de houtschijfjes blijven leeg …

Dit heet ook wel “artist block”: geen ideeën en motivatie om te creëren. Hoe kom je daar vanaf?

Ga een blokje om

pexels-photo-247445.jpegGa een stuk fietsen, of wandelen, of joggen ..  Een frisse neus halen en je vertrouwde omgeving even uit gaan, helpt heel goed. Op die manier drijf je de verveling uit je lijf en zorg je ervoor dat je bloed even lekker gaat pompen. Een fikse wandeling doet wonderen voor je lijf en voor je geest!

Wacht niet op inspiratie

Wilskracht is iets wat je niet moet onderschatten. Nee, je kunt niets forceren, maar je kunt jezelf wel dwingen de pyrografiepen op te pakken. Ga er leuk een beetje mee spelen, brand wat figuurtjes op hout, en maak gewoon een doodle. Het hoeft geen meesterwerk te worden. Zo lang je maar aan het branden bent, dan ben je met je hobby bezig. Zet een lekker muziekje op, en de ideeën en inspiratie volgen vanzelf! Lukt dit niet de eerste keer? Ga dan even eerst een blokje om.

Zoek de natuur op

pexels-photo-991072.jpegMoeder Natuur heeft magische helende krachten, dat weten we allemaal. Een bos- of strandwandeling heeft een kalmerend, haast mediterend effect op je lijf en dit is heel goed om Artist Block tegen te gaan.

Bij Artist Block zit je namelijk teveel in je hoofd. Het is te druk in die hersenpan van je. Door Moeder Natuur op te zoeken en lekker om je heen te kijken naar al dat groen, word je stil van binnen. Ga even lekker op een bankje zitten in het zonnetje en kijk om je heen naar alles wat groeit en bloeit. Observeer de bomen en hoe de takken zachtjes bewegen in de wind. Hoe de eendjes langs de oever van de vijver liggen te slapen. Adem rustig in en uit en luister naar de stilte van de natuur. Dit helpt. Echt!

 

Praat over je hobby met anderen

Wat vind jij het leukst aan pyrografie?

Wat is je favoriete onderwerp om te branden?

Wat is jouw favoriete pen?

Met welke houtsoort werk jij het graagst?

Wat voor leuke dingetjes creëer je het liefst?

Als je een expert was in pyrografie, wat voor soort afbeelding zou jij dan het liefst willen branden?

Schrijf gerust je antwoorden in de comments hieronder!

1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s